Områderne

Feriehuse Nordsjælland - skønne ferieboliger til udlejning

Feriebolig til et hvert behov – både par og familier

 

Mf 753136 (1)

Nordsjælland kaldes ofte for Den Danske Riviera. De små hyggelige ferie- og badebyer ligger på stribe langs kysten og her er oplevelser for både store og små. Besøg Gilleleje, Dronningmølle, Tisvildeleje eller Udsholdt StrandHelsingør er den største by i Nordsjælland, efterfulgt af f.eks. Hillerød, Hørsholm, Birkerød og Farum.

Kongernes Nordsjælland

I de gamle dage, kom kongerne tit til Nordsjælland for at slappe af - specielt når deres hverdag blev for travl. Idag er området på vej til at blive en nationalpark. Som en del af nationalparken bliver blandt andet Gribskov på 5.500 hektar. Danmarks næststørste skov. Man finder også Esrum Sø på 1.736 hektar. Søen er den næststørste i Danmark og har meget rent vand.

Landskabet Nordsjælland

Strande på stribe langs Strandvejen, skove, marker, søer og landbrug. 

Aktiviteter

Mf 753136

Museum Nordsjælland - dækker et større område og er et kulturhistorisk og arkeologisk museum. Følgende museer hører under: Fyrhistorisk Museum i Gilleleje, Helsinge Håndværksmuseum og Hillerød Bymuseum.

 

Kronborg - slottet var oprindeligt for at vogte indsejlingen til Øresund. Gå i Hamlets fodspor.

 

Fredensborg Slot  - tidligere residens for kongefamilien. Slottet og parken bruges nu til officielle arrangementer, fester og statsbesøg.

 

Frederiksborg Slot - beliggende i Hillerød. Besøg det spændende museum med forskellige særudstillinger, men oplev også den flotte slotspark.

 

"Bakken" - Nordøstsjællands Tivoli. Gratis adgang. Besøg Korsbæk (åben i sommersæsonen) og spis en god frokost på Postgården eller Jernbanerestauranten. Mød alle de kendte skuespillere fra Matador

 

Når man bor i et feriehus i Nordsjælland, er der mange gode muligheder for cykelture og  vandreture.