De 10 bedste ting at lave på Mallorca.

Intet sted er bedre at holde en ferie, som den smukke middelhavsø Mallorca. Denne ø er den største af de spanske baleariske øer. Det kaldes også "Majorca" på spansk. Lokalbefolkningen kalder dog stadig øen "Mallorca".

Der er så meget at gøre for turister på denne ø, at det er svært at lave en liste over alle de ting, du kan gøre der, og der er ingen bedre måde at udforske øen end fra et feriehus på Mallorca. Men her er min liste over de 10 bedste ting at gøre på Mallorca:

1. Strandene, selvfølgelig. Nogle af de bedste strande i verden er lige her på denne ø såsom Playa de Muro, Port de Pollenca, Port d'Alcudia, Es Trenc, Cala Mondrago, eller i Can Picafort, som billedet viser.

                

2. Og naturligvis mand og drikke. Det kan f.eks. opleves på en af ​​de populære strandklubber. De tilbyder barer, restauranter, massage samt fester med levende musik og DJ'er. Nogle af de bedste klubber på øen er PuroBeach Club Palma, Nikki Beach Mallorca, PuroBeach Illetas, Ponderosa Beach Alcudia og Mhares Beach Club.

3. Nogle af de bedste historiske steder at besøge er Capdepera Castle og Bellver Castle i Palma, eller bronzealderen Talaiotic bosættelser som Capocorb Vell og Ses Paisses. Eller den romerske bosættelse af Pollentia i byen Alcudia. Et must se er La Seu, den fantastiske Palma katedral.

                

4. Naturen. Du kan besøge Cuevas del Drach, Coves de Arta og endda Coves de Campanet, hvis du er interesseret i smukke hulsystemer. Du kan klatre i bjergkæden Tramuntana, og besøge Torrent de Pareis - en dyb kløft, der fører til en smuk strand.

5. Elsker du mere natur? Prøv naturreservatet. Mallorca har 6 naturreservater. Disse naturparker tilbyder vandre- og cykelstier, observation af fugle og picnicområder.

6. Koncerter. Der er udgivet en hel kalender med koncerter, hvoraf Deia Internationale Musikfestival, der afholdes mellem maj og september, er højdepunktet.

7. Shopping. Den bedste shopping findes i øens hovedstad Palma. Du kan shoppe i de største butikker eller de smukkeste små lokale butikker. Og næsten alle byer og landsbyer på øen vil have et ugentligt marked, der sælger lokale råvarer og mad samt pynt og tøj.

                  

8. Prøv en vin tur. Mallorca vinmarker er berømte for deres vin (som forresten ikke exporteres) og ingen tur ville være komplet uden et besøg der. De mest populære vinmarker er omkring byen Binissalem.

9. Bådture. Der er hundredvis af bådture rundt om øen. Bare sørg for at bestille din på forhånd, da de er meget populære og har tendens til at blive udsolgt virkelig hurtigt.

10. Lej en cabriolet for én dag og kør op i Tramuntana bjergene for at se mere. Det tager dig gennem nogle af de mest betagende udsigter på øen, og hyggeligste små byer. Dufte, luften og himlen er så tæt på og nydes meget intenst.

Dette er på ingen måde en udtømmende liste over ting, du kan gøre på Mallorca, når du har et feriehus på Mallorca som udgangspunkt, men vi håbr det ville inspirere dig til at besøge Mallorca. God fornøjelse!