Feriehus, ferielejlighed, feriebolig Kroatien

Vi har et stort udvalg af skønne ferielejligheder, ferieboliger og feriehuse i Kroatien. Vi har feriehuse med egen pool og have, der ligger skønt placeret i den kroatiske natur. Vi har en feriebolig til enhvert budget. 

 

 

HRVATSKA, FERIEBOLIG KROATIEN – landet ved Adriaterhavet i Centraleuropa

Kroatien er blevet et populært ferieland i gennem de senere år. Landet kendetegnes ved den hestesko lignende form og ikke mindst på grund af den flotte kyst langs Adriaterhavet og Dalmatien samt den populære halvø Istrien. Her ligger de smukke feriebyer på stribe – ofte på en halvø, med det flotte gamle bydele omkranset af de tykke bymure. Man finder også mange øer der er et besøg værd – den kroatiske skærgård. Kroatien har meget at tilbyde de besøgende: Smukke byer, kyster, krystal klart vand, de skønne strande, kultur, gastronomi, øerne, landskaber og traditioner. Her er noget for enhver aldersgruppe. Kroatien kan derved sagtens leve op til de store konkurrenter som Italien og Spanien. Desuden er der ikke langt til et feriehus i Italien – man kan sagtens kombinere en tur til f.eks. Venedig med Kroatien og fra mange af de kroatiske kystbyer, går der også færger til Italien, hvis man ønsker sejlturen i stedet.  Ønsker man ikke at køre til Kroatien er der flere store lufthavne der kan benyttes så som Pula og Dubrovnik. Man kan så leje en bil herfra eller tage offentlig bus til de nærliggende byer. Kroatisk er det officielle sprog i Kroatien.

Lej en feriebolig Kroatien, en ferielejlighed Kroatien, et feriehus Kroatien.

 Feriehuse, ferieboliger og ferielejligheder Kroatien

Generel information om Kroatien

Kroatien grænser op til mange lande så som: Slovenien, Bosnien-Herzegovina, Serbien og Montenegro. Der er ca. 4,3 mio. indbyggere. Kroatien er medlem af EU – de kom med i år 2013. Landets areal er på 56.542 m2 og i hele landet er der ca. 4,3 mio. indbyggere.  Landet er opdelt i flere regioner og de mest kendte er Istrien, Dalmatien (herunder byerne Dubrovnik og Split) og Kvarnerbugten. Desuden finder man også regioner som Slavonien og det centrale Kroatien. Der findes knap 1300 øer langs kysten i Kroatien og de mest kendte og besøgte er Rab, Krk eller Hvar, som også er nogle af de største. Mange internationale stjerner vælger ofte at feriere på Hvar og flere kendte er ofte blevet spottet i mængden. Hvar betegnes bl.a. også derfor som Kroatiens Sankt Tropez. På havnen på Hvar ser man mange fine skibe og yachte. Der går færger til flere af øerne, og øerne har utrolig mange flotte strande. Her ses også mange bugter, skove og klipper. Vælger man et feriehus Kroatien som ligger ved kystbyerne, er der meget at se på og opleve.

Hovedstaden er Zagreb og der er mere end 800.000 indbyggere og endnu flere hvis man tæller forstæderne med. Størstedelen af indbyggerne er kroatere, men der findes også minoriteter som serbere, albanere og bosniere. Selvom de fleste dog vælger kystbyerne, er Zagreb bestemt også et besøg værd når man er i Kroatien. Zagreb har utallige cafeer og restauranter – med gode priser. I alt er der omkring 20 teatre, 3 koncerthuse og har man interesse i museer og kunst findes der ca. 60 man kan gå i gang med. Der er flere forskellige trosretninger her, men den katolske kirke er dog den største.  

 

Skønne feriehuse og ferieboliger i Kroatien

 

Landskabet i Kroatien

Kroatien har et utrolig varieret landskab og ofte er der forskelligt alt afhængig af hvor i landet man befinder sig. Langs kysten oplever man naturligvis det azurblå hav og helt klare vand. Her er skønne strande og øerne ligger som perler på en snor. Kystbyerne ligger ofte på halvøer der strækker sig ud i havet - det giver ofte mange fine udsigtspunkter og man kan se byerne og kysten fra forskellige vinkler. Der er mange bjerge i Kroatien. De største bjerge finder man i de Dinariske Alper (bjergkæde) og de strækker sig over det meste af landet.  Det højeste bjerg er Dinara (1831 m), efterfulgt af Kamešnica (1809 m) og Biokovo (1762 m).  Der er flere skove, floder, grotter og huler. De fleste grotter er omkring 250 m dybe, men der findes enkelt der når helt ned i en dybde af omkring 1000 m. Helt typisk for Kroatien er karstlandskaberne med kalksten. Kalkstenene kommer frem og formen på disse dannes af det rindende vand i floderne.

I Kroatien finder man flere national- og naturparker. Alle er beskyttede reservater. Af nationalparker findes bl.a. Brijuni, Krka og Plitvice Lakes National Park. Brijuni Nationalparken består af 14 øer. Ikke bare øerne er fredet, det er havet omkring såmænd også. Denne nationalpark er beliggende lige nord for Pula. Krka er en hel fantastisk flod. Den er kendt for de mange flotte vandfald - dannet ved hjælp af kalksten. Floden snoer sig gennem landskabet og træerne med det klare vand. Ofte er der bygget broer langs med floden, så det er muligt at komme helt tæt på. Faktisk er det muligt at bade nogle steder i floden og mange benytter sig af denne helt fantastiske mulighed. Plitvice National Park er også dannet af kalkstenene. Her er vandfaldene forbundet med 16 små søer – et helt fantastisk syn. Her er mange træer og meget grønt man kan se vandfaldene strække sig hen over beplantningerne fra vidt forskellige retninger.

Af naturparker findes bl.a. Kopački rit og Medvednica. Kopački rit er et stort moseområde med rigt dyreliv så som fugle og fisk. Vandet er stille og naturen er uberørt.  Medvednica (1035 m) er et bjerg lige nord for Zagreb. Bjerget er populært for bjergbestigere og mange står også på ski her i området.

Klimaet i Kroatien

På grund af de mange forskellige landskaber, har Kroatien et meget forskelligt artet klima i hele landet. Middelhavsklimaet dominerer langs kysten Fra Dalmatien til Istrien og Kvarner. Om sommeren langs kysten ligger gennemsnitstemperaturen ofte på 25 grader og om vinteren mellem 2 – 9 grader. Så der er milde vintre. Regnen falder fortrinsvis om vinteren. Ønsker man at besøge den ø med flest solskinstimer, skal man besøge øen Hvar. Fastlandsklima (kontinentalt klima) dominerer først og fremmest på den anden side de Dinariske Alper. Sommerperioden er knap så varm som ude ved kysten og vinteren er køligere. Vælger man en ferielejlighed Kroatien om ved kysten, kan det være en god idé at vælge en bolig med aircondition.  

 

Ferielejlighed og feriehus i Kroatien

Det kroatiske køkken

Gastronomien er efterhånden blevet en velkendt attraktion i Kroatien. Spiser man ude på restaurant kan man godt spare lidt penge. Specielt hvis man går uden om de kendte turiststeder. I byerne langs kysten er fisk og skalddyr naturligvis en populær spise. Prøv dem på en lokal restaurant eller køb dem med hjem til jeres feriebolig Kroatien. Specielt hummer, muslinger (dagnje på kroatisk) og blæksprutter er gode her. Blæksprutte hedder salata od hobotnice på kroatisk. Også lokalt kød er populært – f.eks. retter som Meso z tiblice (svinekød fra Medimurje) eller Janjetina som er stegt lammekød med urter fra Middelhavsområdet. Desuden også Zagrebački odrezak som er kalvekød med fyld af skinke og ost. Gryderetter som goulash (gullasch) forbliver altid populære også og på Istrien har de deres egen stuvning kaldet Jota.

På Istrien er man specielt kendt for trøflerne – de hvide gourmet trøfler. De lokale er meget stolte af dem. Ydermere er producenterne på Istrien også gode til at lave olivenolie. Der er flere ture på Istrien hvor man kommer rundt på oliven ruterne.  

Fra øen Pag kommer osten Paški sir som er en gedeost.  Krčki sir er en ost der kommer fra øen Krk.

Desserter og kager har Kroatien også mange af. Prøv f.eks. Zagorski štrukli, som er en kage fra det nordlige Kroatien eller Palačinke som er crepes på kroatisk. Er man interesseret i vin, kan man på øen Peljesac få en helt fantastisk rødvin. Vine herfra har en helt speciel aroma og kvalitet som anbefales. Peljesac er også kendt for deres østers produktion. Men mange andre steder i Kroatien dyrker man gode vine. Naturligvis producerer Kroatien også likører – bl.a. rakija som er en frugt- og urtelikør. Er man vild med mad, kan man også prøve spansk tapas og til dette tilbyder vi feriehuse i Spanien.

 

Ferielejligheden i Kroatien ligger oftest med kort gåafstand til de næste restuaranter, eller kun en kort køretur fra den næste by. Der er rig muligheder for at lave mange forskellige kulinnariske udflugter fra dit feriehus i Kroatien.

 

Kroatiens kulturarv

Kroatien har flere pladser på listen som er erklæret ”World Heritage” af UNESCO (FN konvention om at beskytte verdens kultur- og naturarv).  Kroatien har pt. 7 pladser på listen.  Nogle af de mest fantastiske og interessante seværdigheder på denne liste er f.eks. Split med Diocletian Paladset og den gamle bydel i Dubrovnik. Ydermere finder man seværdigheder som førnævnte Plitvice Lakes National Park, Basilikaen i den gamle historiske bydel i Porec, den gamle bydel i Trogir samt Sankt James Katedralen i Šibenik. Alle seværdigheder på UNESCOs liste skiller sig ud for at være unikke og fortjener at forblive bevaret for fremtidige generationer.

TING DU BØR SE NÅR DU BESØGER KROATIEN

Dalmatien – Dubrovnik og Split

Byerne på Istrien så som Labin-Rabac, Medulin, Novigrad, Porec, Pula og Umag

Hovedstaden Zagreb

Øerne så som Krk, Pag, Vis og Rab

Nationalparkerne Plitvice og Brijuni (med dinosauerfodspor)

Vodnjan mumierne

Drypstenshulen Beredine

Sejltur på Lim Fjord

 

Feriehuse, ferieboliger og ferielejligheder til par og familier i Kroatien

I vores store udvalg af ferieboliger, feriehuse og ferielejligheder Kroatien har vi både noget til par, samt små og store familier. Vi har ferieboligen til jeres behov! Er I tvivl om hvilken feriebolig eller område, der passer bedst til jer? Så kontakt os gerne og vi hjælper jer med at finde den helt rigtige ferielejlighed eller feriehus i Kroatien. 


Lejlighed og sommerhus i Kroatien